Rieten Manden

Rieten manden en Rotan manden bestellen bij DecorationZ

Wat is het verschil eigenlijk tussen riet en rotan?

Het massieve rotan (niet te verwarren met bamboe dat hol is) is een harde soort liaan en groeit in tropische regenwouden. Rotan is een prachtig, natuurlijk materiaal waar geweldige meubels, fietsmanden en dienbladen van gemaakt kunnen worden.
Riet is een waterplant en is in principe niet bruikbaar om meubelen of plantenbakken van te maken. Vaak wordt met riet dan ook pitriet bedoeld, het binnenste van de stengel van rotan. De formulering ‘rieten mand’ is dus eigenlijk ook niet helemaal juist maar omdat in de volksmond de naam riet wel veel wordt gebruikt gebruiken wij de naam riet ook regelmatig in de benaming van onze producten.

Rotan in de regen, geen goed idee
Rieten manden (die van pitriet dus) zonder speciale behandeling verdragen vocht erg slecht. Rotan manden kunnen best tegen een regenbuitje maar kijk uit dat Uw rotan manden niet te lang in de nattigheid staan. In de zomer is het verstandig om de rotan manden af te dekken als ze buiten staan en in de winter kunt U Uw rotan manden het beste binnen zetten.

Onderhoud van riet en rotan
Rieten en rotan manden kunnen het best worden schoongemaakt met een lauw sopje en zachte borstel. Voeg eventueel wat zout toe zodat de manden minder snel uitdrogen.

Bij DecorationZ vindt U een uitgebreid assortiment Rieten manden en Rotan Manden in verschillende afmetingen en indien U een bestelling plaatst bezorgen wij de door U uitgekozen manden bij U aan huis.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!